Super Trofeo

Trénink ve Vallelunze ovládl Babini

Fabio Babini, loňský mistr šampionátu a letošní adept na titul, vyhrál volný trénink na okruhu Vallelunga, kde se v těchto dnech jede poslední závodní víkend letošního ročníku Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Jarek Janiš zajel čtvrtý čas.

Trať nedaleko Říma kolem poledne zkrápěl déšť, a tak se během odpoledního volného tréninku jezdilo na osychající trati. S tou si nejlépe poradil Ital Fabio Babini, který dal jasně najevo, že nadále bojuje o celkový triumf. Jeho čas činil 1:38.765.

Mirko Venturi, současný lídr pořadí profesionálních jezdců, se nenechal zahanbit a vyjel si druhý nejlepší čas s hodnotou 1:38.864. O to pikantnější je fakt, že třetí čas patřil Peteru Koxovi, který je třetím adeptem na titul. Letošní finále šampionátu tak zajisté zažije vyostřené souboje o každý centimetr trati.

Čtvrtý čas získal Jarek Janiš a alespoň na chvíli nechal zapomenout na letošní nepovedenou sezonu. Česko-lucembuská stáj Charouz-Gravity Racing je zatím poslední v bodování týmů a ani jeden z jejích pilotů nemá šanci získat titul. Doufejme, že příští ročník bude pro Charouz-Gravity Racing úspěšnější než ta letošní.

Výsledky prvního tréninku na Vallelunze:

1. Babini/Piccioli (#22), MIK Corse, 1:38.765

2. Venturi/Maino (#46), Black Bull Swiss Racing, + 0.099

3. Hayek/Kox (#24), Blancpain Reiter Engineering, + 0.467

4. Janiš J./Stovicek (#88), Charouz-Gravity Racing, + 0.542

5. Cecotto/Cecotto Jr. (#1), Automobili Lamborghini, + 0.748

6. Amos (#69), Touringauto, + 0.821

7. Leimer C./Navarro (#63), Autovitesse Garage R. Affolter Suisse, + 2.380

8. Bellini (#3), Bonaldi Motorsport, + 2.465

9. Tenchini/Uebler (#2), Automobili Lamborghini, + 5.181

10. Invernizzi (#23), Black Bull Swiss Racing, + 5.363

11. Leimer H./Laurent (#19), Autovitesse Garage R. Affolter Suisse, + 5.652

12. Charouz P./Urban J. (#77), Charouz-Gravity Racing, + 9.242

13. Pronk (#76), Blancpain Reiter Engineering, + 20.703

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..