Lamborghini Gallardo Spyder

Dva roky po uvedení babylamba se představila jeho očekávaná otevřená verze. Nový vůz dostal označení Spyder a rozšířil nabídku Lamborghini o čtvrtou modelovou řadu.

Otevřený model se představil na zářijové výstavě ve Frankfurtu v roce 2005 a oproti druhému otevřenému vozu v nabídce – Murciélagu Roadster – přinesl velikou novinku, střecha se otevírala a zavírala elektricky, ne ručně jako u vlajkové lodi. Vždyť Italové vymysleli elektřinu, tak proč ji nevyužít, že?

Podle samotné automobilky se jedná o zcela nový vůz, ale když jej uvidíte na vlastní oči, zjistíte, že vedení trošku lže. Vždyť se jedná o ty samé linie, jen ta střecha má jiný tvar… Přesto Lamborghini Centro Stile odvedlo dobrou práci, Gallardo Spyder je jedním z mála kabrioletů, které vypadají hezky jak se střechou nasazenou, tak schovanou za zády pasažérů. Nebo na to máte jiný názor?

Technické parametry

Informace:

Oficiální název: Lamborghini Gallardo Spyder
Karoserie: dvoumístný kabriolet s elektricky ovládanou plátěnou střechou
Výroba: 2005-2009
Počet vyrobených kusů: cca 2.245
Debut: září 2005, IAA Frankfurt Auto Show
Designér: Luc Donckerwolke, Lamborghini Centro Stile

Motor:

Konfigurace: vidlicový desetiválec s úhlem válců 65°, uložen podélně uprostřed
Objem: 4961 ccm
Výkon: 520 koní
Točivý moment: 510 Nm
Převodovka: šestistupňová manuální/robotizovaná šestistupňová sekvenční E-Gear

Podvozek:

Pohon: všechna kola
Brzdy: kotoučové s vnitřním chlazením
Pneumatiky: vpředu: 235/35 ZR 19, vzadu: 295/30 ZR 19
Zavěšení: nezávislé na dvojitých příčných ramenech; odpružení vinutými pružinami a teleskopickými tlumiči Koni FSD

Rozměry a hmotnost:

Délka: 4300 mm
Šířka: 1900 mm
Rozvor: 2560 mm
Výška: 1186 mm
Hmotnost: 1570 kg
Objem nádrže: 80 litrů

Výkony a cena:

Zrychlení 0 – 100km/h: 4,3 s
Maximální rychlost: 314 km/h (s nataženou střechou) 309 km/h (s otevřenou střechou)
Cena nového vozu: 165 000 Euro (2005)
Současná hodnota vozu: okolo 108 000 Euro (podzim 2009)

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

Nastavení souborů cookie na tomto webu jsou nastavena na „povolit soubory cookie“, aby vám poskytla co nejlepší zážitek z prohlížení. Pokud budete tento web používat i nadále, aniž byste změnili nastavení souborů cookie, nebo kliknete na tlačítko „Souhlasím“, souhlasíte s tímto nastavením.

Zavřít