Super Trofeo

Jarek Janiš vyhrál kvalifikaci na Paul Ricard

Český jezdec Jarek Janiš za stáje Charouz-Gravity Racing dokázal vyhrát svojí první kvalifikaci v šampionátu Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Na francouzském okruhu Paul Ricard porazil všechnu konkurenci s časem 2:12.316.

V půlhodinové kvalifikaci bojoval Jarek Janiš především s loňským vítězem celkového hodnocení Fabiem Babinim ze stáje MIK Corse, který nakonec v kvalifikaci skončil třetí. Mezi oba piloty se protlačil Mirko Venturi, objev letošní sezony z týmu Black Bull Swiss Racing.

“Podařilo se mi zajet kolo, ve kterém jsem měl volnou trať, a proto jsem byl schopen získat to nejlepší z mého auta. Povrch okruhu je velice horký, a tak bude v závodě důležité mít co nejlepší pneumatiky,“ uvedl Jarek Janiš. Český jezdec rovněž ocenil čtvrté místo jeho bratra Erika Janiše, ten jede ve dvojici s Petrem Charouzem.

“Je skvělé vidět na prvním místě novou stáj. Charouz-Gravity Racing je tento víkend velice silná a jasně ukazuje, jak je šampionát vyrovnaný,“ řekl k výsledkům Manfred Fitzgerald, vedoucí značky a designu.

První závod na Paul Ricard odstartuje v sobotu v 13:05 středoevropského času.

Výsledky kvalifikace:

1. Urban/J. Janiš (#77), Charouz-Gravity Racing, 2:12.316

2. Venturi/Maino (#46), Black Bull Swiss Racing, 2:12.500

3. Babini/von Thurn und Taxis (#22), MIK Corse, 2:12.631

4. Charouz/E. Janiš (#99), Charouz-Gravity Racing, 2:12.890

5. Amos (#69), Touringauto, 2:12.891

6. Leimer C./Navarro (#63), Autovitesse Garage R. Affolter Suisse, 2:13.361

7. Barthez/Beltoise (#2), Automobili Lamborghini, 2:13.481

8. Wyss/Johansson (#1), Automobili Lamborghini, 2:14.496

9. Bellini (#3), Bonaldi Motorsport, 2:14.992

10. Leimer H./Laurent (#19), Autovitesse Garage R. Affolter Suisse, 2:17.716

11. Invernizzi (#23), Black Bull Swiss Racing, 2:19.525

12. Pronk (#76), Blancpain Reiter Engineering, 2:20.624

13. Šťovíček (#88), Charouz-Gravity Racing, 2:25.862

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..