Babini ovládl na Vallelunze i kvalifikaci

Ital Fabio Babini ze stáje MIK Corse vyhrál kvalifikaci na poslední závodní víkend šampionátu Lamborghini Blancpain Super Trofeo, který se jede na okruhu Vallelunga nedaleko Říma. Jarek Janiš nedokázal navázat na čtvrté místo ve volném tréninku a zajel šestý čas.

První tři pozice na startu zůstaly zachovány tak, jak je jednotliví piloti zajeli o prvním tréninku. Fabio Babini první, Mirko Venturi druhý, Peter Kox třetí, do závodu tak podle pravidel série odstartují jejich týmoví kolegové, a to Gian Luigi Piccioli, Tommaso Maino a Marc A. Hayek.

“Získat pole position tady blízko Říma je fantastické. Zdejší okruh znám velice dobře, přesto jsem byl trochu překvapen vítězstvím, během pátku jsme měli drobné potíže. Auto je už ale teď rychlé,“ řekl Fabio Babini. „Nejdůležitější pro mě ale je fakt, že se v boxech ukázal můj týmový kolega ze začátku roku, Giorgio Bartocci,“ dodal Babini a připomenul hrozivou brněnskou nehodu.

Okruh Vallelunga hostí tento víkend nejen závody Lamborghini Blancpain Super Trofeo, ale také světovou premiéru limitované edice Gallardo LP570-4 Blancpain Edition. Tento automobil pokračuje ve vzájemné spolupráci italské automobilky a švýcarské hodinářské firmy.

Výsledky kvalifikace na Vallelunze:
1. Babini/Piccioli (#22), MIK Corse, 1:37.250
2. Venturi/Maino (#46), Black Bull Swiss Racing, + 0.111
3. Hayek/Kox (#24), Blancpain Reiter Engineering, + 1.346
4. Leimer C./Navarro (#63), Autovitesse Garage R. Affolter Suisse, + 1.410
5. Cecotto/Cecotto Jr. (#1), Automobili Lamborghini, + 1.521
6. Janiš/Stovicek (#88), Charouz-Gravity Racing, + 1.546
7. Bellini (#3), Bonaldi Motorsport, + 1.588
8. Amos (#69), Touringauto, + 1.804
9. Tenchini/Uebler (#2), Automobili Lamborghini, + 3.309
10. Leimer H./Laurent (#19), Autovitesse Garage R. Affolter Suisse, + 4.291
11. Charouz/Urban (#77), Charouz-Gravity Racing, + 4.441
12. Invernizzi (#23), Black Bull Swiss Racing, + 5.250
13. Pronk (#76), Blancpain Reiter Engineering, + 10.078

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

Nastavení souborů cookie na tomto webu jsou nastavena na „povolit soubory cookie“, aby vám poskytla co nejlepší zážitek z prohlížení. Pokud budete tento web používat i nadále, aniž byste změnili nastavení souborů cookie, nebo kliknete na tlačítko „Souhlasím“, souhlasíte s tímto nastavením.

Zavřít